Hondan HRX 476 VYE-ruohonleikkuri Suomela-lehden testivoittoon.

Suomen suurin (1.249.000 lukijaa) pientaloasukkaille suunnattu Suomela-lehti testasi uusimmassa numerossaan polttomoottorikäyttöisiä ruohonleikkureita. Hondalla leikkaamista kuvattiin kaiken kaikkiaan ”nautinnoksi”. 

hondaleikkuri

Tässä siteeraus artikkelista:

Bensiinillä toimiva ruohonleikkuri on varma valinta. Se suoriutuu lähes kaikesta, eikä vaadi johtoa eikä akun lataamista. Riittää, kun koneeseen kaataa bensiiniä ja leikkaa. Kuuden testatun bensaleikkurin välillä on kuitenkin suuria hinta- ja laatueroja. Jos nurmikko on suuri, muttei kuitenkaan vaadi ajoleikkuria, sen leikkuusta selviää helpoiten hyvällä polttomoottoritoimisella ruohonleikkurilla.

Jos pihassa on kohtuukokoinen nurmialue, sopivissa ruohonleikkureissa on valinnanvaraa. Työhön voi valjastaa käsin työnnettävän kelaleikkurin, sähkö- tai akkuleikkurin. Harvoissa sähköleikkureissa riittää voimia pitkään ruohoon. Jos nurmikko on suuri, muttei kuitenkaan vaadi ajoleikkuria, sen leikkuusta selviää helpoiten hyvällä polttomoottoritoimisella ruohonleikkurilla.

Testasimme kuusi bensaleikkuria. Kaikki selvisivät työstä, ja tekivät siistiä jälkeä. Jos tämä vaatimustaso riittää, halvimman laitteen saa noin 300 eurolla. Jos vaatimustaso on korkeampi, ja haluaa hienontaa ruohon niin, että sen voi jättää nurmelle lannoitteeksi tai jos haluaa säätää aisan korkeutta, kannattaa valita kalliimpi malli. Koneiden painossa, melutasossa, korkeudensäädössä on myös eroja.

Honda - loistokasta luksusta

Honda
Malli: Honda HRX 476 VYE
-ruohonleikkuri  Arvosana: 8,8

13 HRX476C SX.

Hienouksia kuten teränkytkentä, säädettävä nopeus, säädettävä bioleikkuu ja polykarbonaattikotelo. Kallis ja upea.

Toiminnot: Leikkurissa on kaikki mahdolliset toiminnot lukuun ottamatta sähkökäynnistystä ja sivulle heittoa. Testin ainoana laite pystyy bioleikkaamaan ja samalla keräämään vähemmän tai enemmän ruohojätettä nurmen mukaan. Toimintoa voi säätää 5-portaisesti.
Ergonomia: Terä pysähtyy heti, kun irrottaa turvakaaresta, mutta moottori käy yhä. Näin narusta ei tarvitse vetää joka kerta, kun irrottaa otteen koneesta. Hyvä turvallisuus ja alhainen melutaso.
Käyttö: Leikkuria voi ajaa reunuksia myöten molemmilla kyljillä. Nopeutta on helppo säätää ”Smart driven” avulla, joka toimii kuin auton nopeusmittari. Leikkuria on helppo vetää taaksepäin, ja korkeutta on helppo säätää eli työ on kaikkiaan nautinto.

Hinta: 1 185 €
  www.hondapower.fi

 

Näin testasimme

Toiminnot:
 painoarvo 50 %

Laitteilla leikattiin sekä kosteaa että kuivaa eripituista ruohoa. Samalla arvioitiin mm. tehokkuutta, leikkuu- toimintoja ja sitä, miten tehokkaasti ja siististi ruoho leikkautuu. Sen pitää kerääntyä kunnolla säiliöön ja bioleikatessa hienontua tasaisesti nurmelle. Myös pyörien turvallista kulkua tutkittiin sekä kosteassa ruohikossa että rinnemaastossa. Lopuksi tarkkailtiin, miten lähelle reunaa koneilla voi ajaa ja yhä leikata ruohoa. 

Ergonomia:
 painoarvo 30 %

Mukavuudella on merkitystä, jos ruohonleikkuuseen käytetään paljon aikaa. Aisasta ja turvakaaresta pitää saada mukava ote, ja aisaa pitää voida säätää käyttäjän pituudelle sopivaksi. Koneen painoa ja liikkuvuutta arvioitiin myös. Moottorin pitää käynnistyä helposti, ja sen melutaso saisi olla vaimennettu, jotta se ei häiritse käyttäjää eikä naapureita.

Käyttö: painoarvo 20 %

Lopuksi arvioitiin koneen varustusta, aisan ja leikkuukorkeuden säätömahdollisuuksia, leikkuutoiminnosta toiseen vaihtoa ja huoltoystävällisyyttä.

Arvosanat

9–10 Ylivoimainen. Parempaa ei löydy.
 7–8 Oikein hyvä. Laatutuote.
4–6 Tyydyttävä. Kohtuullista tasoa.
2–3 Välttävä. Keskitason alapuolella.
 0–1 Ala-arvoinen. Kannattaa välttää.


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje