Honda HSS760EW-lumilinko TM-Rakennusmaailman testivoittaja

Arvostettu Tekniikan Maailma-lehden Rakennusmaailma-erikoisnumero testasi 11/13 numerossaan tukun Suomessa myytäviä pientalon lumitöihin soveltuvia lumilinkoja, työleveyksiltään noin 60 senttimetriä. Testivoittajaksi valittu Honda HSS760 -lumilinko sai kehuja linkoustehosta, hallintalaitteiden kevyestä toiminnasta sekä työskentelyn ketteryydestä.

Mukana testissä olivat

  • Ariens ST24 DL

  • Honda 760 EW

  • Husqvarna 5524ST
  • McCulloch PM 55
  • Sno-Tec ST24

  • Stiga Snow Blizzard

  • Toro 926 OXE

Honda HSS760EW -lumilinko

Hondan HSS 760 EW on pyörämallinen lumilinko, jossa on tehokas 4-tahtimoottori ja hydrostaattinen voimansiirto sekä portaaton nopeudensäätö. Hallintalaitteet on keskitetty ohjauspaneeliin. Lumen heittoetäisyys ja -kulma ovat säädettävissä paneelissa olevasta säätövivusta. Ulosheittotorven säätö vasemmalle ja oikealle tapahtuu sivuttaissäätöveivistä. Nopeakierroksinen, pyörivä jyrsinhampain varustettu syöttökierukka yhdistettynä tehokkaaseen voimansiirtoon hajottaa paakkuuntuneen lumen ja kovatkin lumikokkareet. Lumilingon heittokapasiteetti on 46 tonnia tunnissa. Työvalo vakiovarusteena.

TM-Rakennusmaailman mielipide testivoittajasta

”Hondan lumilinko on rakenteeltaan ja yksityiskohdiltaan huoliteltu, vakuuttava paketti. Sen hallintalaitteet ovat selkeä ja toimivat täsmällisesti. Hydrostaattinen voimansiirto ja kaasun säätö mahdollistivat linkoustilanteeseen parhaan linkous- ja etenemisnopeuden. Heittosuunta ja korkeus ovat säädettävissä kuljettajan paikalta linkousta keskeyttämättä. Honda lumilinko on tasapainoinen ja keveytensä ansiosta helppo pitää suunnassa. Ajo- ja linkouskytkin ovat kevyitä käyttää ja pitää kytkettyinä.”

Samainen artikkeli mainitsi lumilingon tärkeimmiksi ominaisuuksiksi käynnistyvyyden sekä hallintalaitteiden toiminnan. Lumilinko kun on tekninen laite, joka vaatii toimiakseen huomiota. Kannattaa myös lukea samassa lehdessä sivulla 22. ollut eräs edullisen pään lumilingon käyttötesti, jossa sitä kuvailtiin mm. seuraavasti: ”…pikkulingon käyttökelpoisuutta pitääkin punnita hankintahinta visusti mielessä. Lisäksi on pohdittava, mihin omat kyvyt riittävät pikkuvikojen korjauksessa” ja jatkoi: ”…Vaivattomuutta arvostavalle linko on sen sijaan huono hankinta.”

Jos arvostat laatua ja helppokäyttöisyyttä, kannattaa valita Honda-lumilinko. Se tarjoaa vaivattomuutta ja helppoutta vuosiksi eteenpäin ja on varmasti hintansa arvoinen laite pihaan kuin pihaan.

Etsi tästä lähin jälleenmyyjäsi.

Kuvagalleria


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje