Kohta robotti leikkaa ruohosi.

Honda Miimo - uusi robottiruohonleikkuri Euroopan markkinoille

Honda tuo oman panoksensa nopeasti kasvaville Euroopan robottiruohonleikkurien markkinoille esittelemällä ensimmäisen kotitalouksien käyttöön tarkoitetun robottileikkurinsa Honda Miimon. Miimo on ihanteellinen vaihtoehto heille, jotka haluavat kauniin ja huolitellun nurmikon, mutta jotka eivät halua tai kykene leikkaamaan sitä itse. Tämä ilman käyttäjää itsenäisesti toimiva leikkuri pitää ruohon sopivan pituisena koko leikkuukauden ajan.

Leikkaa satunnaisessa järjestyksessä

Honda Miimo toimii jatkuvan leikkuun menetelmällä leikaten ruohosta tavallisesti 2-3 millimetriä kerrallaan useaan kertaan viikossa. Se leikkaa ruohoalueen satunnaisessa järjestyksessä aiheuttaen ruoholle tavallista vähemmän rasitusta, ylläpitäen sen terveyttä sekä vähentäen sammalta ja rikkaruohoa. Toisin kuin tavanomaiset ruohonleikkurit Honda Miimon ei tarvitse kerätä leikkuujätettä, sillä sen kerralla leikkaama silppu on niin pientä, että se häviää ruohon juuristoon ja hajoaa nopeasti toimien luonnonmukaisena lannoitteena, joka ylläpitää ruohon terveyttä ja kohentaa sen laatua.

Nerokkaat tunnistimet

Honda Miimo risteilee pihalla ja puutarhassa nerokkaiden hallintalaitteiden, ajastimien ja tunnistimien avulla. Se työskentelee nurmikolle langoin rajatulla alueella. Miimo tunnistaa rajalangat ja pysyy turvallisesti niiden sisäpuolella. Leikkurissa on suorituskykyinen, itse lataava litium-ioniakku, jonka varaustilaa Miimo valvoo jatkuvasti ja huolehtii paluusta telakointiasemalle uudelleenlatausta varten.

Myötäilevät kestoterät

Miimossa on ainutlaatuinen, teränkannattimen sisään rakennettu tuuletin, jonka muodostama tehokas ilmavirta imaisee ruohon teriä vasten. Tämä varmistaa tasaisen ja viimeistellyn leikkuujäljen. Lisäksi Miimo on markkinoiden ainoa leikkuri, jossa on kolme taipuvaa kestoterää, jotka myötäilevät tielle sattuvia kovia esteitä, esimerkiksi kiviä. Näin vältytään terien rikkoontumiselta ja irtonaisten teränkappaleiden putoamiselta ruohon sekaan. Leikkuukorkeus on säädettävissä 20-60 millimetriin.

Nopeasti kasvavat markkinat

Robottileikkurien suosio kasvaa Euroopassa kovaa vauhtia. Siihen on monia syitä, kuten esimerkiksi kiire, mukavuuden halu ja väestön ikääntyminen. Lisäksi ihmiset kiinnittävät entistä enemmän huomiota ympäristöasioihin – päästöjen vähäisyyteen ja äänettömyyteen, jotka ovat Miimon ehdottomia etuja.

Kolme eri toimintoa

Honda Miimo toimii kolmella eri toimintatavalla riippuen leikattavan alueen koosta ja tyypistä: sattumanvaraisesti, ohjatusti ja sekoitettuna näitä molempia. Sattumanvaraisesti se liikkuu ilman mitään tiettyä kaavaa, ja ohjatusti se leikkaa ruohon kulkien suoraviivaisesti edestakaisin. Sekoitetussa ajossa se yhdistelee näitä molempia tapoja.

Automaattisesti säätyvä nopeus

Miimossa on kolme riippumatonta 360 asteen sensoria, jotka tunnistavat kiinteän esteen. Osuessaan esteeseen Miimo pysähtyy, kääntyy ja jatkaa matkaansa toiseen suuntaan. Miimo voidaan säätä kulkemaan jopa 24 asteen kaltevaa alustaa, jota se kulkee suoraviivaisesti ainutlaatuisen suuntasensorin avulla. Kun se tulee paikkaan, jossa on paksua tai pitkää ruohoa, se säätää automaattisesti nopeutensa niin, että nämäkin kohdat tulevat leikatuksi yhtä huolellisesi kuin muutkin.

Turvallinen

Turvallisuuden takeena on kaksi nostotunnistinta, jotka kytkeytyvät toimintaan, mikäli Miimo nostetaan irti maasta. Tällöin sen moottori sammuu ja äänimerkki alkaa hälyttää, eikä leikkuri palaa toimintaan ennen kuin omistaja syöttää siihen oman PIN-koodinsa. Tämä tekee siitä myös hyödyttömän varkaille.

Kaksi eri mallia

Alkuvaiheessa uutuutta on satavana kahtena mallina: Miimo 300 ja Miimo 500. Honda Miimo 500 pystyy leikkaamaan kaikkiaan 3000 neliömetrin suuruisen alueen, mikä vastaa noin puolta virallisesta jalkapallokentästä.

Helppo asennus

Honda Miimo täydentää jo ennestään monipuolista Honda-puutarhakonevalikoimaa. Leikkurin mukana tulee täydellinen paketti oheisvarusteita, joihin kuuluvat mm. asennustarvikkeet, toimiva telakointiasema sekä siihen kytketyt leikkuualueen rajauslangat.

Asimo esi-isänä

Honda on kehittänyt vuodesta 1986 lähtien robottiteknologiaa, jonka esi-isä on ASIMO, maailman edistyksellisin ihmistä muistuttava robotti. Honda Miimo on tämän kehitystyön tuloksena syntynyt ensimmäinen tuotantomalli, ja se näyttää tietä tulevaisuuden robottiteknologialle, joka tulee askel askeleelta helpottamaan ihmisten jokapäiväistä elämää.

Kuvagalleria


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje